Is laserontharing pijnlijk?

Pijn is natuurlijk subjectief en voor iedereen anders. Bepaalde zones zijn meer gevoelig dan andere, zoals de bikini. Het is eerder een beetje onwennig en gevoelig dan pijnlijk. Ieder ervaart het anders. Naarmate meerdere haarfollikels uitgeschakeld zijn zal je minder pijn/prikkeling voelen.

Hoelang moeten mijn haartjes zijn alvorens er een lasersessie kan uitgevoerd worden?

Wij hebben zeker 1 mm haarlengte nodig om goed de energie van de laser door te geven via het haartje naar de haarfollikel.

Hoeveel sessies heb ik nodig om haarvrij te zijn?

Gemiddeld 5 à 8 sessies dit is afhankelijk van persoon tot persoon en de te behandelen zone. Nadien zal je voor 90% haarvrij zijn, 100% is nooit mogelijk. Af en toe zal er namelijk een haarfollikel die niet bereikt werd maar die bv. gedurende jaren geen haartje geproduceerd heeft, toch plots een haartje produceren. Daarom aan het raden om nadat je haarvrij bent na de behandelingen, 1 maal per jaar een onderhouds behandeling te doen.

Wanneer mag ik opnieuw scheren na een sessie?

Wacht best 1 dag na de lasersessie om terug te scheren. De dag zelf kan de huid wat rood en gevoelig staan. Je mag enkel scheren en niet waxen/epileren. Omdat je door te waxen de haren zachter maakt en de haarfollikel doet verschrompelen, waardoor het moeilijker is voor de laserenergie om deze haarfollikel voldoende te “verbranden”.

Mag ik deodorant gebruiken?

Tijdens de warme zomer maanden geen onvoorkomelijke vraag: gelieve minstens 1 dag te wachten, eens de roodheid of gevoeligheid verdwenen is mag je terug deodorant gebruiken.

Wie komt er in aanmerking voor laserontharing?

Iedereen die van ongewenste haartjes af wil, kan geholpen worden. Dit geldt voor ieder huidtype. Mensen met een licht huidtype en donkere haren zijn het meest effectief te behandelen. Witte, grijze, blonde en rode haren alsook donshaartjes zijn moeilijker te behandelen omdat zij weinig of geen pigment bevatten.